KLM Royal Dutch Airlines rullar just nu en nationell kampanj i Holland, World Deal. Kampanjen bygger på exceptionellt bra erbjudanden på flygbiljetter till hela världen. För att lyfta kampanjen till nya höjder har KLM tagit hjälp av Sveriges skönaste magiker, Brynolf & Ljung. För det magiska konceptet och kommunikationsstrategin bakom står reklambyrån Happify Communication.

Uppdraget gick kort och gott ut på att inspirera och samtidigt sprida World Deal-kampanjen till människor – utan massivt mediaköp.

Idén bygger på att göra det omöjliga möjligt genom spektakulär street magic, ”Magic Deal”, inför öppen publik och på samma gång knyta det till KLMs varumärke – att göra resor till världens alla hörn möjliga till sjukt bra priser – däri ligger synergin. Vi ville skapa en viral buzz runt World Deal-kampanjen i en konkurrens som kan te sig dumdristig att ge sig i kast med. Det är glädjande att se resultatet. KLMs Magic Deal-film drog till sig över 500.000 views – redan första dagen, säger Calle Look på Happify Communication.

Trafiken till KLMs digitala plattformar påverkas också markant i och med den ökade nyfikenheten kring KLM och suget som filmen skapar. Att addera till buzz är inte på något sätt nytt, men blir alltmer avgörande för att budskapen ska få fullt genomslag. Därför var det extra kul att KLM visade mod och hakade på våra tankegångar, säger Fredrik Nilarp, CD på Happify Communication.

Att se människors reaktioner vid oväntade situationer har en tilldragande kraft hos både åskådare och aktiva deltagare oavsett om det är på film eller i det verkliga livet, säger Petter Tingberg, copy på Happify Communication. Happify Communication är en kommunikations- och reklambyrå som arbetar med gränsöverskridande kommunikation. Byrån grundades av Calle Look och Fredrik Nilarp 2013 med kontor i Stockholm, Eskilstuna och Oskarshamn.


Arbetsgrupp KLM:
Lotte Gouverneur, Sr. Brand Manager, Marketing Communication,
Femke de Zeeuw, Manager, Marketing Communication

Arbetsgrupp Happify:
Calle Look, projektledare
Fredrik Nilarp, CD
Petter Tingberg, Copy

För mer information, kontakta Calle Look, tel: 070 752 82 82, e-post: look@happify.se