Så mycket bättre, enklare och snyggare!

’På vår tid’ fanns det inte en kotte på gymnasiet eller högstadiet som kunde tala om för oss hur arbetslivet där utanför de smutsgula tegelväggarna faktiskt fungerade. Som tonåring, ny i Sverige eller ny på arbetsmarknaden är det långt ifrån självklart vilka rättigheter du har att luta dig mot.

’Nuförtiden’ finns LO Ungs lokala ambassadörer på plats ute i landet för att utbilda och informera unga och nyanlända om den svenska arbetsmarknaden. De utför ett mycket viktigt arbete och behöver rätt verktyg för att nå ut!

För det första gäller det att kommunicera på rätt nivå. Du som läser vet nog redan det, men den här typen av information fungerar absolut bäst om den sker lite mer på mottagarens villkor och lite mindre genom traditionella facktermer. En ’enkel’ och rak approach med schyssta illustrationer tar udden av det krångliga i budskapet – det behöver inte vara så svårt att förstå nyttan med vita jobb eller vad facket faktiskt står för och kan hjälpa till med.

När vi kikade lite närmre på processen kände vi också att det var hög tid att förenkla för de unga hjältar som håller i presentationerna. Istället för att plocka med gamla papper eller sortera och ändra i Powerpoint-presentationer kan de nu plocka upp valfri digital mojäng, kryssa för de sidor de vill använda i sin presentation, klicka på välj och presentationen är klar.

LO + Happify

  • LO Ung verkar för ungas rättigheter på den svenska arbetsmarknaden och är en del av LO, en facklig centralorganisation med mer än 1,5 miljoner medlemmar. Det är med lite extra stolthet som vi finns med och underlättar och stöttar deras viktiga arbete.